Sondaj ArgeșPlus: 7 din 10 piteșteni consideră noile restricții inutile

Noile restricții impuse de autorități în contextul celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 nu sunt acceptate cu ușurință de către piteșteni.

Incidența cumulată până la momentul actual în Municipiul Pitești este de 3,58/1000 de locuitori, așa cum informează Instituția Prefectului Argeș, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică.

O parte din oamenii ce locuiesc în Pitești, dar și cei din zonele apropiate au îndrăznit să-și spună părerea despre noile restricții și să dezvăluie cum percep modul în care se vor desfășura lucrurile în perioada următoare. Cel puțin, din ce au declarat persoanele care au luat parte la sondaj, două treimi dintre aceștia nu sunt de acord cu situația actuală și prevăd un viitor nefericit.

Am întâlnit-o pe Andreea Bădulescu, care are 21 de ani și susține că “Restricțiile actuale ne afecteaza afacerile.”, iar Nicolae Nistor, pensionar, având vârsta de 66 de ani prevede că “Nu se va îndrepta prea curând situația.”

Temerile oamenilor cu privire la ce va urma sunt întemeiate, iar doamna Monica Mormonea afirmă că “Nu se gândesc că există și persoane anxioase, bolnave, pe care le sperie cu toate restricțiile lor.”, în același timp se întreabă și “Ce rezolvă dacă ne închid mai devreme în case? Virusul e mai puternic de la ora 20? ”.

Însă există și persoane care prevăd o îmbunătățire a situației. Doamna Drăghici, lucrător comercial, în vârstă de 44 de ani speră că “Totul se va îndrepta la un moment dat. Trebuie să respectăm aceste condiții și să avem credință.”

Părerile sunt astfel împărțite, iar adevărul stă în ceea ce crede fiecare.

David Andrei Pița

The post Sondaj ArgeșPlus: 7 din 10 piteșteni consideră noile restricții inutile first appeared on Arges Plus.