PSD Argeș: Din grânarul Europei, România a fost adusă de catastrofala guvernare a PNL în situația de a importa grâu și porumb!

Acesta este rezultatul incompetenței guvernării PNL care sabotează sistematic agricultura! În cel mai secetos an, nu a asigurat funcționarea la capacitate maximă a sistemelor de irigații, nu a sprijinit fermierii să aibă acces la apă, nu a acordat despăgubiri pentru recoltele calamitate și, mai nou, taie din subvenții.

În guvernarea PSD România ajunsese pe locul 1 în Uniunea Europeană atât în privința producției, cât și a exportului de porumb. În guvernarea PNL România a ajuns să importe 1,3 milioane de tone de porumb, în valoare de peste 320 de milioane de euro. O situație similară este și la grâu. Fiecare zi a guvernării PNL adâncește riscul insecurității alimentare a țării!În România condusă de Orban și Cîțu, importurile de alimente au ajuns să reprezinte peste 11% din totalul importurilor, ceea ce agravează accelerat deficitul cu produse agroalimentare care la finalul anului 2020 atingea 2 miliarde de euro, se arată într-un comunicat emis de PSD Argeș.

The post PSD Argeș: Din grânarul Europei, România a fost adusă de catastrofala guvernare a PNL în situația de a importa grâu și porumb! first appeared on Arges Plus.