Artele Marțiale – un sport benefic pentru minte și corp, pe timp de pandemie

Eugen Pița, în varstă de 28 de ani este instructor de Arte Marțiale și predă de 10 ani la Clubul Sportiv Sabaki din Pitești și zonele apropiate. Acesta ne va spune mai multe despre cum își desfășoară activitatea pe timp de pandemie, dar și ce face ca acest sport să fie atât de îndrăgit.

Î: Pentru început, de cât timp practici Artele Marțiale?

R: Practic de la vârsta de 7 ani în cadrul clubului Sabaki Pitești sub îndrumarea Antrenorului Sensei  Francisc Teodoroiu și în prezent sunt instructor al acestui club de peste 10 ani.

Î: Care sunt beneficiile acestui sport din punct de vedere fizic și psihic?

R: Beneficiile karate-ului sunt multiple, iar prin practicarea acestui sport elevii se vor dezvolta atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, învață să își dezvolte încrederea în sine, capacitatea de concentrare crește, deprind tehnici de autodisciplină și dezvolatre a spiritului de echipă, iar în plus cresc rezistența, mobilitatea și anduranța fizică.

Î: Ne poți spune cum se desfășoară în prezent orele de karate, ținând cont de pandemie și de situația actuală?

R: Orele de karate se desfășoară mai greu de când a început pandemia. A fost o perioadă grea atât pentru antrenori, cât și pentru copii. Ne conformăm noilor regului impuse de Ministerul Tineretului și Sportului, privind practicarea karate-ului, dar și legilor actuale aflate în viguare

Î: Ce categorii de vârstă întâlnești cel mai des în sală?

R: În cadrul clubului antrenăm atât grupe de copii mai mici, începând cu vârsta de cinci ani, cât și grupe de  liceeni sau chiar și adulți. Dar cei mai mulți sunt copiii de gimnaziu.

Î: Câți mai aleg Artele Marțiale ca sport în 2021?

R: Sunt foarte mulți copii care aleg în continuare să vină să se antreneze în sălile noastre, dar acum cu situația actuală, numărul celor noi a mai scăzut.

Î: Mai departe am dori să știm care sunt obiectivele tale pentru viitor, în materie de karate?

R: În momentul de față mă antrenez pentru promovarea examenului de centură neagră 2Dan, iar cu elevii ne pregătim pentru viitoarele concursuri și așteptăm cu nerăbdare să scăpăm de pandemie

Î: În final am vrea să știm care este locația unde te pot găsi persoanele care doresc să se înscrie la curs?

R: Antrenamente desfășurăm în sala principală din Pitești, pe Strada Depozitelor, Numărul 59, în Bascov la școala 12, în Prundu și în sălile din afara orașului, mai exact în Ștefănești și Topoloveni.

Elena Bianca Dinișică

The post Artele Marțiale – un sport benefic pentru minte și corp, pe timp de pandemie first appeared on Arges Plus.