Anunțul ministrului Cîmpeanu despre Bacalaureat și Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat din anul 2021 se vor desfășura cu prezență fizică. Acesta a afirmat că că au fost demarate discuții la nivelul CNSU pentru ca elevii din zonele aflate în carantină să poată participa la examenele naționale, chiar dacă vor fi impuse reguli sanitare în plus.

Ministrul a spus că examenele naționale se vor susține față în față la datele care au fost anunțate. „Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu pentru TVR1.

Referitor la elevii care se află în localități carantinate, Sorin Cîmpeanu a afirmat: „Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr.”

The post Anunțul ministrului Cîmpeanu despre Bacalaureat și Evaluarea Națională first appeared on Arges Plus.