ACȚIUNI ZILNICE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI, DESFĂȘURATE ÎN ARGEȘ

IPJ Argeș informează:

Având în vedere evoluţia numărului de persoane confirmate cu coronavirus, respectarea tuturor recomandărilor medicale are o mare importanţă.
Poliţiştii, alături de celelalte structuri, nu vor tolera abaterile de la normele legale, menite să întărească respectarea acestor recomandări.

În ultimele 24 de ore, polițiști au desfășurat 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente, 2 acțiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate 1.476 de persoane, 100 de mijloace de transport în comun și 255 de locații, în care au fost controlate și 93 de societăți comerciale.

Au fost vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Localurile şi restaurantele au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 74.500 de lei, după cum urmează:
-161 de sancțiuni, în valoare de 31.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-2 sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate operatorilor economici, ca urmare a nerespectării interdicţiei de organizare de eveniente private şi a restricţiilor de program de funcţionare;
-71 de sancțiuni, în valoare de 28.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, prin participarea la evenimente private în spațiu închis;
-49 de sancțiuni, în valoare totală de 9.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Exemplu:

Polițiștii Secției 4 Poliție Pitești, care desfășurau activități de verificare ale obiectivelor și societăților comerciale din domeniul HORECA, cu privire la respectarea normelor specifice de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus, au identificat un local de pe raza de competență, un local în incinta căruia se aflau mai mulți consumatori, încălcând astfel prevederile Hotărârii CJSU Argeș cu nr. 19 din 26 martie 2021, precum și ale HG 293/2021.
În urma celor constatate, administratorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

The post ACȚIUNI ZILNICE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI, DESFĂȘURATE ÎN ARGEȘ first appeared on Arges Plus.