ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI ŞI JANDARMI PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-CoV 2

IPJ Argeș informează:

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate noi acţiuni punctuale, în sistem integrat, pe raza judeţului, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei.

Astfel, peste 300 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Au fost verificate, în total, 2.008 persoane, din care 1.252 doar în cadrul acţiunilor punctuale. Totodată, 359 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 151 mijloace de transport în comun.

160 de societăți, dintre care 89 de restaurante, 6 cluburi/pub-uri, 2 zone de agrement și alte 63 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.500 de lei, astfel:
147 de sancțiuni, în valoare de 12.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-14 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00).

*

Poliţiştii, jandarmii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2.

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

The post ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI ŞI JANDARMI PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-CoV 2 first appeared on Arges Plus.