A patra seară de proteste anti-restricții în București. Care sunt doleanțele oamenilor: De la ”Arafat judecat” la ”Jos Guvernul”

Bucureștenii s-au adunat și în această seară la Fântâna din Piața Universității, locul devenit simbol al protestelor din era post-decembristă. A fost a patra seară în care oamenii s-au adunat pentru a cere Guvernului Cîțu să elimine restricțiile impuse. Aceștia reclamă că măsurile impuse nu sunt constructive, slăbesc economia și vor conduce spre faliment afacerile mici și mijlocii din România.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare precum Facebook, TikTok, Telegram. Au existat mai multe evenimente pe Facebook, create de mai multe grupuri care acționează în zona civică. Protestul a fost promovat și în mass-media de către formațiunea politică AUR, condusă de către George Simion, sau de către senatoarea Diana Soșoacă, aceasta din urmă a chemat oamenii să i se alăture în fața Palatului Victoria. Cu toate acestea, numărul participanților nu a fost foarte mare, protestul nu a căpătat o încărcătură politică, oamenii scandând împotriva tuturor partidelor politice, celebrul slogan ”Toate partidele, aceeași mizerie” a fost scandat de mai multe ori pe toată durata protestului.

Deși evenimentul era anunțat la ora 17:30, protestatarii au început să se adune după ora 18. Au fost rostite mai multe discursuri la portavoce, în care s-a reiterat faptul că măsurile Guvernului nu sunt tolerate de către o mare parte a populației din țara noastră. S-a cerut redeschiderea școlilor, a restaurantelor și barurilor la interior și ridicarea măsurilor de restricție, demisia Guvernului și a Președintelui Klaus Iohannis, demisia lui Raed Arafat.

În jurul orei 19 s-a plecat în marș către Piața Victoriei pe traseul următor: Piața Universității-Piața C.A. Rosetti-Bulevardul Carol I-Calea Moșilor-Obor-Șoseaua Ștefan cel Mare-Piața Victoriei. Manifestanții au ocupat banda de circulație cu acordul Jandarmeriei. Pe tot parcursul acestui traseu nu au existat incidente, manifestanții ajungând în cele din urmă în fața Palatului Victoria, unde s-au unit cu un grup de protestatari care îi aștepta.

După estimările oficiale, numărul protestatarilor nu a depășit 400 de participanți. În jurul orelor 23 oamenii au plecat către case.

The post A patra seară de proteste anti-restricții în București. Care sunt doleanțele oamenilor: De la ”Arafat judecat” la ”Jos Guvernul” first appeared on Arges Plus.